La fàbrica d'ILJIN Materials a Mont-roig estarà operativa el 2025

 

La fàbrica d'ILJIN Materials a Mont-roig del Camp començarà a construir-se l'any vinent i podria estar operativa el març del 2025. Aquest dimecres el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha visitat els terrenys que hauran d'acollir les noves instal·lacions, que suposaran la inversió més important en 20 anys feta per una empresa sense presència prèvia al país.

Seran 600 milions d'euros els que invertirà l'empresa coreana en la seva primera planta a Europa i que suposaran una injecció econòmica cabdal per al territori. Precisament, la Generalitat vol que el Camp de Tarragona sigui un exemple de la reindustrialització de Catalunya.

MOVIMENT D'AQUÍ POCS MESOS

La fàbrica encara tardarà a veure's construïda, però els treballs previs començaran d'aquí a tres o quatre mesosFins a mig miler de treballadors s'encarregaran de produir làmines de coure, un element primordial per a les bateries de liti, clau per a fabricants automobilístics o tecnològics.

Seran 30 hectàrees al Baix Camp, des d'on ILJIN vol abastir els clients europeus: les bones connexions amb el continent i el nord d'Àfrica han estat un factor decisiu, ja que hi ha l'A-7, l'AP-7 i el Corredor del Mediterrani a tocar.