Pluja de gamma extra a Sant Fèlix

 

Diada de Sant Fèlix amb regust prepandèmic. El nivell encara no és el mateix, però ja s'hi acosta: a Vilafranca s'han vist el primer castell de 10 i el primer sense folre carregats, a més d'un reguitzell de gammes extra.

EL DOS NET TORNA A SER ROSAT

La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tingut una diada d'alts i baixos. Els rosats han carregat el 2de8 net en tercera ronda; la lentitud ha pesat molt i ha fet que el castell es trenqués tot just després de l'aleta. El dos net contrasta amb el dos emmanillat: ha quedat en intent quan el desmuntaven en primera ronda. Els rosats han completat el 3de9f i el 4de9f, dos castells molt sovintejats enguany. Per acabar, la Vella ha descartat l'estrena del pilar de vuit i ha completat l'espadat de set, de bona qualitat.

LA JOVES ESTRENA LA SUPERCATEDRAL

La Colla Joves Xiquets de Valls marxa contenta de Vilafranca, amb la segona millor actuació sota el braç pel que fa als punts. Els vermells s'han anotat tres estrenes d'una tacada, amb el 5de9f com a castell més destacat. L'ansiada supercatedral s'ha carregat amb suficiència tot i que remenat, i s'ha acabat trencant. Per acabar ha arribat l'estrena del pilar de vuit amb folre i manilles: ha arribat tocat a la carregada i ha cedit després de la motxillaEntremig, un nou 3de9f per obrir. Per tancar les rondes, per fi, un 4de9f que se'ls ha resistit molt aquest 2022, tot i que ha estat precedit per un intent desmuntat.

VILAFRANCA ES RETROBA AMB ELS 10 PISOS

La millor actuació ha estat per als Castellers de Vilafranca. Sortida valenta, amb el primer 3de10fm de la temporada; ha pujat bé, però amb l'entrada de la canalla s'ha anat complicant i s'ha carregat in extremis. Els verds s'han aixecat amb el 5de9f, més batallat que el del Catllar. Els vilafranquins no han pogut, però, descarregar el 2de9fm, que s'ha trencat amb l'encaix de les manilles i els quarts. Els de Vilafranca s'han tornat a aixecar i han completat el Pde8fm.

TRIPLETA MÀGICA DELS MINYONS

No hi ha hagut gamma extra dels Minyons de Terrassa, que han tornat recentment de vacances. S'han centrat a completar la segona tripleta màgica del curs. Els malves han aconseguit completar tres castells de molt bona factura, amb el 3de9f, el 4de9f i el 5de8. Unes estructures que poden obrir moltes portes als terrassencs.