El gel, cada cop més car i difícil d'aconseguir

Activitat contínua i al límit de la seva capacitat la que desenvolupen en aquesta empresa de fabricació i distribució de gels situada al Polígon Alba de Vila-seca. Reconeixen que, per primera vegada en aquestes dates estiuenques no donen l'abast per poder satisfer les demandes de cada cop més clients que s'hi adrecen demanant bosses de gel.

I és que han hagut d'acollir a nombroses peticions que abans es derivaven a altres fabricants que han hagut de cessar l'activitat a causa de l'augment de costos, sobretot energètics per a la fabricació però també d'altres elements com el plàstic.

Un augment de preu de producció que calculen s'ha doblat en l'últim any i que arriba a multiplicar-se per cinc en el gel que compren a altres fabricants.

ELS RESTAURADORS BUSQUEN SOLUCIONS

Un augment de preu que evidentment ha repercutit en el que paguen els restauradors, arribant a estar per sobre d'un 30% respecte a altres estius. Reconeixen que treballen gairebé dia a dia amb els distribuïdors per a satisfer una demanda encara més acusada per les altes temperatures i que busquen totes les solucions possibles.

Tota una situació emmarcada també per l'augment de demanda que ha suposat la recuperació de l'activitat de la restauració, que ja gairebé arriba a nivells de l'any 2019.