El Morell també viu la seva Festa Major

Cap de setmana central de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén. La celebració ha retornat aquest 2022 amb tota l’esplendor, després de dos anys condicionats pràcticament del tot per la pandèmia. Primer, divendres de germanor. El sopar popular a la fresca va ocupar la rambla Joan Maragall, que es va omplir de morellencs.

Abans, cercavila pel poble, la primera de les dues sortides del cap de setmana. Aquest va ser ben bé una prèvia per la cercavila del diumenge, el dia gros. El seguici cerimonial va desfilar pels carrers del poble des de la plaça de l’Església, en l’únic dia a l’any en què surt al complet.

El protagonisme va ser per al Ball de Diables, el Drac, els Gegants, el Ball de Capgrossos i els Sardanistes. També hi va ser present la Cucafera de Montblanc. Foc, ball i música per tornar per la porta gran a celebrar Sant Abdó i Sant Senén.

Tampoc van fallar dos clàssics dels estius al Camp de Tarragona. A mitja tarda, els ciclistes es van apoderar de la rambla Pau Casals i Joan Maragall. El Gran Premi del Préssec va arribar a la 59a edició i va tornar a ser un reclam no només per a esportistes del territori, sinó també de fora. I al vespre, una de les diverses Temptes de Vaquetes, al costat de la fira. Les grades plenes de gom a gom van evidenciar les ganes de Festa Major de la gent del Morell.