Veu la llum el primer cotxe elèctric tarragoní

S'acaba el procés de construcció del prototip del primer cotxe elèctric fet a Tarragona. El fabricant Tecnovelero presenta la primera unitat del seu vehicle elèctric, pensat per a vies urbanes. S'ha batejat com el Virante 'Blue One', i té unes característiques molt específiques: és biplaça, té una àmplia capacitat de càrrega de fins a 1.000 litres, i una autonomia d'uns 300 quilòmetres.

Rere aquest primer prototip hi ha més de 26.000 hores de treball, dedicació i d'innovació. També han hagut de fer equilibris, sobretot econòmics, per intentar reduir el cost de producció del vehicle. En aquest sentit, la iniciativa va rebre un primer impuls per part dels fons d'innovació i desenvolupament del Ministeri de Ciència. 

Cotxe electric 2022

Ara es troben a les portes dels tests dinàmics i de proves funcionals que permetran garantir la seguretat del conductor. I quan el prototip estigui validat, arribarà el moment de fabricar-ne les primeres unitats. Tot i això, en aquest taller tarragoní ja pensen en un altre model de vehicle propuslat per hidrogen.

Els impulsors del projecte pensen que amb aquests nous vehicles es fomentarà una mobilitat urbana més intel·ligent, sostenible i connectada amb el futur, com la creació de les Zones de Baixa Emissió. Tot plegat, ho vam recollir a Tac12 en un dels reportatges del programa Destí 2030.