L'Estat destina 1,5 milions d'euros en tres projectes d'I+D+I tarragonins

El Ministeri de Ciència destinarà prop d'1 milió i mig d'euros a projectes d'innovació i desenvolupament que s'estan cuinant al Camp de Tarragona. En concret, són tres empreses les beneficiàries a les comarques tarragonines. El percentatge més important dels ajuts del Ministeri de Ciència, d'1 milió d'euros, serà per AFEPASA de Constantí, una empresa del sector fitosanitari especialitzada en diferents aplicacions del sofre.

Investigació en microorganismes 

No és la primera inversió d'aquest tipus que rep la companyia, però el nou ajut servirà per obrir un nou camp d'investigació per buscar la relació entre els microorganismes del sòl i el sofreTot plegat es farà en un nou laboratori de 100 metres quadrats i amb un reforç tan tècnic com humà. En paral·lel, AFEPASA té en marxa una inversió de 9 milions d'euros per construir una nova planta de 5.000 metres quadrats que preveuen tenir enllestida a finals d'any i que serà, expliquen, la planta més gran de líquids del sud d'Europa. La investigació que rebrà l'ajut estatal ha de servir perquè l'empresa pugui definir el futur de l'empresa en un sector que es decanta cap a l'agricultura ecològica. 

Un vehicle elèctric fet a Tarragona

WEB Tecnovelero

La línia d'inversió del Ministeri també anirà a parar a aquesta start up tarragonina, Tecnovelero, que té entre mans un vehicle elèctric que preveu treure al mercat amb un preu molt assequible per reinventar la mobilitat de les ciutats. De moment, aprofitant el talent local, amb personal format a la URV, estan desenvolupant el prototip a petita escala, un fet que els permet fer proves i estalviar costos. El vehicle de 2,5 metres de llarg només pesarà entre uns 350 i 450 kg i sortirà amb tres opcions de motor. 

Abans de l'estiu disposaran ja del vehicle experimental del qual en faran una primera sèrie de 25 unitats. D'entrada, ja han aconseguit un acord amb l'empresa de missatgeria Mail Boxes que està interessada en aquesta nova mobilitat. Si té acceptació, la següent fase seria la producció de 1.000 vehicles de cara al 2024 que també volen desenvolupar a Tarragona, tot i que llavors hauran de buscar un nou emplaçament. Si es compleixen els bons pronòstics, l'empresa passarà dels 7 actuals treballadors a una plantilla d'entre 50 i 75 persones.

Recursos per a la investigació a Valls

La tercera empresa que es podrà acollir a la línia d'inversió en I+D és la vallenca Tallers Azuara que disposarà de poc més de 150.000 euros per desenvolupar noves solucions en el camp del manteniment industrial i la indústria alimentaria.