Front comú en defensa del sector pesquer

Si l'Estat aplica de manera literal les noves normatives europees per al sector pesquer sense tenir en compte les especificitats de les flotes que operen des dels ports catalans, aquest podria veure amenaçada la seva existència. 

És la principal reivindicació que sorgeix del manifest signat a Vilanova i la Geltrú per 17 ajuntaments catalans que tenen port pesquer al seu municipi, entre ells Tarragona i Torredembarra. Diuen que no només està en joc la supervivència del sector, sinó de tot un fet econòmic i cultural lligat a la seva tasca.

LA NORMATIVA OFEGA EL SECTOR CATALÀ

Per un costat hi ha l'aplicació de la nova normativa que marca que de cara al 2025 les jornades de la pesca d'arrossegament es vagin reduint un 40%. El sector també rebutja l'obligació de fer una estimació de les captures abans d'entrar a port, que els pot comportar importants sancions econòmiques.

També reclamen que el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació refaci l'esborrany del nou pla de pesca del sector de l'encerclament comptant amb els sectors implicats.

Una situació que, diuen, posa en perill la continuïtat de les estructures de les actuals confraries de pescadors, que no es podrien mantenir només amb les flotes més petites. També el sector de les peixateries tradicionals, que es veurien obligades a deixar de vendre el producte de proximitat que les caracteritza.