La construcció reclama mesures per pal·liar l'increment dels costos

L'augment desorbitat del preu de les matèries primeres, els hidrocarburs i l'energia està fent estralls en el sector de la construcció. El gremi denuncia que moltes de les contractacions públiques que s'hauran d'executar aquest 2022 es basen en preus de l'any passat.

Critiquen que ni la Generalitat ni els ajuntaments estan actualitzant el pressupost previst d'aquestes obres per tal que la seva execució sigui econòmicament viable.

COnstruccio material 2022

En aquest sentit, demanen a l'administració autonòmica i local que adoptin mesures com la del govern espanyol, que reconeixerà el dret a una revisió que no superi el 20% del preu d'adjudicació en els casos que l'increment del cost dels materials excedeixi el 5%. Una petició que ja ha rebut resposta de la Generalitat, que aquest dimarts ha anunciat que impulsarà aquesta mesura sense donar detalls de les xifres.

Des del gremi adverteixen, però, que, si no es tenen en compte les seves pretensions, molts constructors es veuran obligats a renunciar a contractes ja adjudicats, fet que provocaria una pèrdua de volum de negoci i la consegüent destrucció de llocs de treball.