El Rei Carnestoltes ja ha arribat!

Des de la plaça del Blat de Valls van arrencar les balladetes de la Mulassa, el Bou i l’Àliga del Carnaval. Elements creats expressament per fer paròdia del seguici vallenc i ambientar la festivitat des del vessant més satíric.

Uns personatges que van estar acompanyats pels màxims representants de la festa: El Rei i la Reina del Carnestoltes.  

Un carnaval vallenc que enguany  està marcat per la sàtira i la crítica al voltant de les Decennals. Exemple n’és aquesta imatge del bou, amb el tècnic de cultura de Valls... o la cançó del discurs de Ses Majestats.

XXX

A Torredembarra desenes de persones es van aplegar a la plaça del Castell per escoltar el discurs de presa de poder del Rei Carnestoltes. Un personatge que va fer embogir els oients que ja van assistir ven preparats a l’ocasió.

Instants abans, però el cop de les bufetes de la Figa Te Fai van marcar el pas d’una rua. Aquest joc popular s’ha hagut d’adaptar també a la pandèmia.

I ritme el que tenia la xaranga BandSonats, que va posar el punt musical a l’arribada del Rei Carnestoltes a Altafulla. Un seguici que va obeir les seves ordres i que es va animar a rebre’l disfressat, com és tradició. Una rua que va està marcada pels riures i el ball.

I en acabar el seu discurs, moment de degustar la truita de Dijous Gras.

A l’Espluga de Francolí el Rei Carnestoltes se simbolitza a través d’aquest ninot que va anar a visitar a totes les escoles del municipi. Els més petits doncs van poder conèixer en primera persona aquest ninot que aviat es deixarà veure per tots els carrers del municipi.

Amb el Carnaval iniciat ara les expectatives se centren a les rues que es desenvoluparan aquest dissabte.