×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Les vendes de vehicles del 2021 empitjoren les xifres ja negatives del 2020

L'automoció és, mai millor dit, un dels grans motors de l'economia local. I no remunta arran de la crisi dels xips. Això ha provocat que la demarcació perdi gairebé 9 punts respecte a les vendes del 2020, l'any de l'inici de la crisi.

Havia de ser el 2021 de la recuperació econòmica mitjançant diversos pilars, un d'ells el de l'automoció, i ha acabat sent el del "més del mateix" o, com a mínim, similar. En el cas de la matriculació de vehicles no estem igual sinó pitjor. La demarcació de Tarragona acomiada l'exercici amb 10.600 unitats matriculades, un miler menys que el 2020 i malgrat que la pandèmia va esclatar a principis d'aquell any aturant per complet el sector durant la primera onada.

Les xifres globals són preocupants i les del desembre, pèssimes perquè s'allunyen a 16 punts de les del final del 2020: 1.100 turismes o tot terreny matriculats pels gairebé 1.400 d'ara fa un any. Des de la patronal de concessionaris oficials admeten que el balanç és molt més negatiu del previst.

El culpable, la manca d'estoc de microxips, components essencials per a la construcció de la maquinària. Literalment, afirmen, ha estat un voler per part del comprador i un no poder dels venedors

I auguren que la dinàmica no canviarà aviat, ja que el dèficit de subministraments s'allargarà el 2022. Així, la recuperació plena del mercat de l'automoció no es produirà fins al 2023.

Dels 10.600 vehicles matriculats a Tarragona, només un de cada tres són híbrids o elèctrics, mercat que, en qualsevol cas, experimenta una pujada del 54% que contrasta amb la davallada dels benzina i dièsel.