900 denúncies cada any per ocupacions al Camp de Tarragona

Entre els delictes més comuns al Camp de Tarragona hi ha les ocupacions il·legals d’habitatges. La xifra fa temps que va a més i els Mossos d’Esquadra, a la Regió Policial del Camps Tarragona, poden rebre cada any fins a 900 denúncies per ocupacions.

Des de la policia catalana recomanen denunciar com més aviat millor. Diuen que és important judicialitzar el procés perquè és l’única manera que tenen per actuar, perquè només amb una ordre judicial de desnonament poden entrar a l’habitatge i fer fora els ocupes.

okupes

Des dels Mossos valoren positivament la instrucció de Fiscalia General que fa un temps va entrar en vigor, perquè permet a la part denunciant instar al jutge de guàrdia decretar mesures cautelars per fer fora els ocupes d’un habitatge de primera o segona residència. Un fet que els ha permès actuar amb més rapidesa en molts casos, sobretot segones residències. 

A banda de les okupacions a la Regió Policial del Camp de Tarragona també van a l’alça els delictes a través d’internet, relacionats amb transaccions comercials i el de cultiu de marihuana. Des de principis d’any ja s’han decomissat gairebé 250.000 plantes només a les nostres comarques, xifres que la policia considera astronòmiques.