Dinamitzarà l'economia local l'alliberament dels peatges?

Els municipis que tenen polígons industrials situats prop de les autopistes confien que la finalització dels peatges suposi una nova revolució industrial, tal com va passar quan es van crear aquestes infraestructures, això sí a més petita escala. Les àrees industrials properes a l’AP-7 poden ser les més beneficiades per la proximitat amb altres infraestructures importants, com el Port de Tarragona. Tots els municipis valoren positivament la desaparició dels peatges, ja que es traduirà en una reducció de despeses per a les empreses presents als seus polígons industrials.

Ciutats com Tarragona veuen la fi de les concessions com una mesura de dinamització més dins del seu programa per impulsar els polígons industrials del municipi. Asseguren que aquesta fita comportarà conseqüències directes a l’economia local.

Una mateixa visió comparteixen des de Constantí. El seu polígon industrial està patint en els últims anys un important desenvolupament amb la implementació de noves grans empreses, sobretot dedicades al sector logístic. Confien que la pèrdua d’ingressos que patirà l’Ajuntament per la fi de la concessió es veurà compensada per noves inversions industrials.

Torredembarra amb unes seixanta empreses al seu polígon també creuen que la gratuïtat de l’AP-7 ajudarà a les empreses locals, però no esperen que la seva zona industrial creixi de forma important a causa dels límits municipals.

Un mateix punt de vista el tenen els municipis amb polígons industrials a tocar de l’AP-2. Des de Valls, però, van més enllà i demanen que la seva àrea industrial tingui ara també una connexió de tren per mercaderies.

A Montblanc veuen l’alliberament de la via com una nova oportunitat per la indústria de la comarca. Des de l’Ajuntament consideren que cal impulsar des de les administracions i el sector privat una segona revolució industrial acompanyada de l’última tecnologia per consolidar el sector.

A les comarques de Tarragona el sector industrial suposa un 26% del PIB, cinc punts per sobre de la mitjana catalana.