Els transportistes, satisfets amb l'alliberament dels peatges

A partir d'aquesta nit, els transportistes guanyaran en comoditat. No hauran buscar vies alternatives per evitar trams de pagament o exposar-se a sancions per saltar-se un desviament obligatori. Deixar de pagar els peatges és una despesa menys, però no significa eixamplaran el marge de beneficis.

Hem fet un viatge amb en Luis Pérez, un dels representants de la FEAT, la patronal de l'autotransport de Tarragona. Perez afirma que "estem contents i estalviarem recursos", però que, probablement, no es guanyaran millor la vida perquè els clients els diran que han d'abaixar el preu "ja que té un altre que li fa més barat".

Ara bé, no volen sentir a parlar de cap model de pagament per ús. Estan convençuts que la infraestructura està més que pagada i el manteniment es pot assumir amb els impostos dels carburants i les concessions de les àrees de servei.

I com afectarà al trànsit l'eliminació dels peatges?  Doncs, previsiblement augmentarà com ha passat als trams ja alliberats.

Sigui com sigui, a l'Estat els camions són els responsables de gairebé tot el moviment de mercaderies, ja que les càrregues i els paquets es mouen bàsicament per carretera. El 2019 van moure el 95% de les mercaderies en l'àmbit estatal.