L'Observatori de Repsol no detecta emissions per sobre dels límits legals

Repsol ha publicat els resultats de l'estudi de la qualitat de l'aire dels primers sis mesos del 2021. En grans trets, l'observatori constata que les emissions de la indústria química estan per sota dels límits legals i recomanats, sense grans variacions respecte a altres anys. S'han avaluat 62 compostos diferents de 15 poblacions amb 22 punts de mesura. 

Per un costat, les concentracions mitjanes de Compostos Orgànics Volàtils són més altes a Barcelona o Lleida en comparació als valors del Camp de Tarragona. Aquí, la presència més elevada se situa al Serrallo, Valls i Constantí.

Mentrestant, sí que s'observa una major concentració de Benzè i Butadiè en punts pròxims als polígons petroquímics. Els pics més destacats els trobem, en el cas del Butadiè, al Morell, La Canonja, Constantí o el Complex Educatiu de Tarragona. Tot i això, de mitjana, els nivells estan per sota dels índexs de referència. Per exemple, al Morell la concentració és de 1,37 micrograms per metre cúbic, mentre que el valor de referència de mitjana anual al Canadà és de 2.