Unitat de 7 consells comarcals per frenar la instal·lació de més parcs eòlics i fotovoltaics

7 Consells Comarcals de Catalunya fan front comú contra la instal·lació massiva d'energies renovables als seus territoris. La Conca de Barberà ha liderat la trobada amb els consells comarcals del Priorat, l'Alt Camp, l'Urgell, les Garrigues, l'Anoia i la Segarra, uns territoris amb un total de 166 municipis i 275.000 habitants.

Aquestes set comarques representen el 15% del territori català i aglutinen pràcticament el 60% dels parcs eòlics projectats a Catalunya. Actualment n'hi ha 838 de demanats. Si parlem de les plaques fotovoltaiques, suposen gairebé el 50% dels projectes presentats.

Els seus presidents reclamen que s'escolti al territori i que no es planifiquin instal·lacions de manera desproporcionada. Demanen una moratòria en la tramitació de nous projectes i reclamen tenir en compte el paisatge i les característiques del territori.

eòloques

Els presidents han qualificat d'històrica la trobada de les 7 comarques, i confien que el nou govern tingui més sensibilitat amb aquesta qüestió.

Remarquen que els seus territoris ja han sigut molt solidaris i que no han tingut cap contrapartida. Han volgut deixar clar que estan a favor de la transició energètica, però creuen que ha de ser més equilibrada.