Puja la nota de tall i l'interès per estudiar a la URV

 

L'assignació de places ha augmentat més d'un 12% a la Universitat Rovira i Virgili en la primera distribució. Un total de 3.900 estudiants han estat admesos a la URV per al curs 2020-21. Creix la demanda per estudiar a la universitat del territori, amb prop de mig miler més d'alumnes assignats.

Després d'aquest curs excepcional i l'augment del nombre d'estudiants, pugen les notes de tall de la majoria de graus. Aquesta vegada, és medicina l'ensenyament amb una nota d'accés més alta, com veuen un 12,79 sobre 14. El segueix el doble grau de bioquímica, biologia molecular i biotecnologia. En general les notes pugen i a la URV, en aquesta primera assignació, hi ha onze ensenyaments que tenen una nota de tall per sobre del 10. Per exemple, en el cas del grau d'Infermeria a Tarragona puja en més d'1 punt, ja per sobre de l'11.

notes de tall

Interès per la branca de la salut

Entre les preferències, els estudis de la branca de la salut són els qui més interès desperten al territori. El grau de Medicina és, en diferència, el més sol·licitat a la URV. El segueixen Infermeria a Tarragona i a Tortosa i els estudis Psicologia. Fisioteràpia també està entre els graus preferits, per sota de Dret i per damunt d'Administració i Direcció d'Empreses, aquests dos darrers casos amb notes de tall més baixes gràcies al nombre més gran de places que s'han assignat.

Educació Social i Primària també és un dels 10 estudis més sol·licitats. Informàtica és l'enginyeria que més interès ha despertat. Cap ensenyament de l'àmbit d'Arts i Humanitats se situa entre les preferències majoritàries.