El Parlament dóna llum verda a la comissió d'estudi sobre l'accident a IQOXE

El Parlament estudiarà l'accident a l'empresa IQOXE i les seves conseqüències en matèria de seguretat i informació mitjançant una comissió. S'ha aprovat a instàncies de tots els grups i intentarà determinar tant les causes de l'accident com les possibles deficiències en matèria de coordinació sorgides arran de l'explosió.

Unanimitat en la votació i també en la convicció que s'ha d'estudiar a fons què va passar el passat 14 de gener a l'empresa IQOXE i com van funcionar els protocols de seguretat, coordinació d'emergències i informació a la població en les hores posteriors a l'explosió.

D'aquesta manera s'han expressat els diferents grups polítics en la sessió del Parlament que ha dinat llum verda a la creació de la Comissió d'estudi de la seguretat del sector petroquímic.

Des dels partits que conformen el govern català, Esquerra Republicana i Junts per Catalunya s'han mostrat satisfets per la posada en marxa d'una comissió que creuen ha de donar resposta al canvi de paradigma que diuen ha creat l'incident respecte de la confiança del territori en la indústria química. Reclamen però que aquest nou marc es creï amb la col·laboració de tots els actors, administració, indústria i societat civil.

Aquest ha estat el cas dels representants del PSC i En Comú Podem, que han reclamat que es donin explicacions sobre què va fallar en les hores posteriors a l'accident i perquè va mancar informació sobre quines n'eren les conseqüències reals.

Per últim, tant des de Ciutadans com des del PP han afirmat que, tot i donar suport a la creació de la Comissió, aquesta seria més efectiva si es tractés d'una Comissió d'Investigació i no d'estudi I que es desenvolupés en paral·lel a la investigació judicial engegada per a depurar responsabilitats.

Des de la CUP s'ha demanat poder conèixer en profunditat les inspeccions de treball i seguretat a les que se sotmeten les empreses químiques.