Adif connecta la nova variant de Vandellòs amb el Corredor Mediterrani

Cap de setmana vital per l’entrada en funcionament de la nova variant ferroviària de Vandellòs. Els tècnics d’Adif han connectat el nou tram de via doble amb la resta del corredor del Mediterrani i han desmantellat la via única que fins llavors s’utilitzava.

Dissabte al matí aquesta connexió ja ha estat enllestida. Durant la matinada els operaris han realitzat les tasques de connexió i desconnexió, i han retirat part de les vies i travesses de l’antiga línia. Ara, el corredor que arriba des de València ja està connectat amb la nova variant. Les vies i la catenària ja estan unides.

Les màquines han treballat per igualar la superfície mentre que altres arranjaven les travesses amb les vies. Està previst que durant aquest diumenge el tren laboratori inspeccioni tot el tram per comprovar que la connexió s’hagi realitzat correctament i que estigui operativa per poder reobrir el servei ferroviari aquest dilluns.

Durant el cap de setmana la circulació de trens ha estat suspesa en aquest tram i s’ha programat un servei alternatiu per carretera per unir els trams afectats. Els de la R-16 des de l’Ametlla de Mar fins a L’Hospitalet de l’Infant i en serveis de llarga distància des de l’Aldea fins a Barcelona.