Esquerra Republicana guanya les eleccions a la demarcació de Tarragona

 

El PSC torna a ser la segona força més votada i recupera el segon escó que va perdre en els darrers comicis. Junts per Catalunya i En Comú Podem aconsegueixen un escó cadascú, mentre que Ciutadans perd el seu únic representant a Tarragona.

Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions a la demarcació de Tarragona. El grup republicà ha igualat els 2 escons aconseguits en les eleccions del mes d’abril i ha obtingut un 25,6% dels vots. Esquerra considera que els resultats obliguen els socialistes a posar-se a negociar sense condicions i celebren que l’independentisme hagi guanyat rotundament, tant en escons com en vots, arreu de Catalunya.

Per la seva banda, el PSC ha tornat a ser la segona força més votada a la demarcació. En aquestes eleccions ha aconseguit el segon escó que va perdre en els darrers comicis. Els socialistes celebren que han guanyat les eleccions a Espanya i a la ciutat de Tarragona per quarta vegada consecutiva. El cap de llista socialista, Joan Ruíz, demana responsabilitat a la resta de formacions polítiques per formalitzar pactes.

Junts per Catalunya ha revalidat el seu escó aconseguit als comicis d'abril amb més vots. La formació encapçalda per Ferran Bel a la demarcació assegura que surt reforçada d'aquestes eleccions i que no farà cap mena de concessions per investir Sánchez si no aposta pel diàleg.

L'altra formació que ha conservat l'escó ha estat En Comú Podem. La formació lila ha perdut vots a la demarcació però conserva la representació territorial al Congrès. Ismael Cortés, cap de llista d'En Comú Podem, celebra que Tarragona sigui una de les poques demarcacions estatals on ni Partit Popular ni Vox han aconseguit representació.

L'única formació que ha perdut l'escó guanyat a les eleccions del 28 d'abril ha estat Ciutadans. Sergio del Campo i la seva candidatura s'han quedat sense representar al territori al Congrés. Després de la desfeta de Ciutadans, Albert Rivera ha anunciat la seva dimissió a la Comissió Executiva Nacional.