Regust tarragoní a la primera jornada de l'Altacústic

L'Altacústic s'inicia amb una primera jornada marcada pel talent tarragoní amb la presència de tres artistes del Camp de Tarragona a l'escenari de la plaça de l'Església. El festival s'allargarà fins dissabte a la nit amb una desena d'actuacions més.

Joan Reig amb la seva formació de trio, al costat de Sergi Esteve i Sergi Querós, va ser l’encarregat de tancar la primera de les tres nits de concerts a Altafulla. La sisena edició del Festival Altacústic va arrencar dijous amb la proposta del cantant i compositor de Constantí que va repassar els temes del seu primer treball en solitari. Reig també va revisitar cançons dels Pets i versionar temes d’artistes que l’han marcat. La primera jornada de l’Altacústic va tenir presència exclusiva de talent del Camp de Tarragona.

El so més introspectiu i íntim del cantautor reusenc Fito Luri va donar color a l’atmosfera musical de la primera jornada de l’Altacústic d’enguany. Fito Luri hi presentava el seu últim treball “Cru”. Era tot just el segon artista que trepitjava l’escenari instal·lat a la plaça de l’Església d’Altafulla, on l’encarregada d’obrir la sisena edició del festival d’estiu del municipi va ser la cantautora rural Sussannes. Una primera jornada marcada pel talent creatiu del territori amb un trio d’artistes del Camp de Tarragona que va completar Joan Reig.

Més enllà de la música, el festival Altacústic també ofereix gastronomia i la possibilitat de descobrir racons monumentals de la Vila Closa d’Altafulla. De fet, a diferència d’aquesta primera jornada en què els concerts es concentren a la plaça de l’Església durant els altres dos dies de festival s’activen també els escenaris de la plaça del Pou i de la Placeta. Fins dissabte, actuaran a Altafulla una desena d’artistes. Entre ells els tarragonins TMN o Espaldamaceta. Noms com Ramon Aragall, Marta Knight, Donallop, Kid From Mars o Steve Smyth completaran el cartell.