Foment instal·la els senyals de prova pel proper desviament de camions per l'AP-7

Primers indicis del proper desviament obligat dels camions per l'autopista AP-7, des del peatge de Torredembarra, per descongestionar la Nacional 340 i reduir la sinistralitat. Una mesura que s'ha d'aplicar en els propers mesos amb bonificacions pels transportistes i gratuïtat pels veïns de la zona.

Aquests són els senyals que ha instal·lat el Ministeri de Foment a la rotonda de canvi de sentit situada entre Torredembarra i Altafulla, a la Nacional 340, i que indiquen un imminent desviament obligat dels camions per l'autopista Ap-7. Aquesta és la mesura prèvia  en fase de proves, segons confirma Foment, que s'ha de completar en els propers mesos amb l'aplicació de la bonificació pels camions de prop del 50% i pels veïns del 100% quan vagin i tornin per l'autopista el mateix dia.

Un dels dubtes que genera el pas obligat de camions per l'autopista és el risc de col·lapse a la rotonda d'accés a l'Ap-7 a Torredembarra. I segons els senyals de desviament, per evitar-ho, des de la sortida de l'autopista no es podrà completar la rotonda per seguir en direcció Torredembarra o Barcelona. S'hi haurà d'accedir per les rotondes de canvi de sentit un metres més enllà, en direcció Ponent. Accions que es fan en paral·lel al projecte de desdoblament del tram de l'Autovia A-7 entre la Móra i l'accés a l'autopista. Segons l'alcalde d'Altafulla, el secretari d'estat d'Infraestructures ha confirmat que l'aprovació de les mesures de desviament serà imminent al Consell de Ministres.