Estudien la viabilitat d'una barrera submarina que podria frenar la pèrdua de sorra a la platja

Altafulla busca solucions per evitar la imatge periòdica que es reprodueix any rere any a la seva platja: les maquines reposant sorra per recuperar l’espai al mar. En aquest sentit, l’Ajuntament s’està plantejant la viabilitat de construir un gran escull artificial al fons marí davant mateix de la platja. L’objectiu del mateix seria trencar l’onatge per atenuar la força amb què arriba l’onada a la platja i mitigar d’aquesta forma la pèrdua de sorra que cada any pateix l’espai.

Per l’Ajuntament, l’experiència positiva, diuen, amb els biòtops permet avalar la proposta de construir artificialment un escull submarí que també podria enriquir la fauna i flora del fons marí a la zona, fet que permetria explotar també la possibilitat de convertir l’espai en un punt per a la pràctica del submarinisme.

A banda que un estudi avali la viabilitat ambiental del projecte, el principal maldecap amb què pot topar el consistori és el seu finançament, tenint en compte que, tot i que encara no hi ha cap projecte ferm, el cost de mateix es presumeix alt.