L'art del billar competitiu, fins divendres a La Pineda

L'Hotel Palas acull el Catalonia Pool Festival, una prova que compta amb especialistes de primer nivell provinents principalment del Regne Unit.

Prop de 200 jugadors, alguns autòctons però principalment britànics visiten el territori amb l'excusa de competir al voltant d'un tapís. A Catalunya el billar sempre ha estat una pràctica concorreguda de bars i locals de joc però difícilment ha comptat amb un caire competitiu. De les llises i ratllades de sempre a una modalitat molt similar a la nostra, el blackball. I no, no parlem de billar de carambola.

El Catalonia Pool Festival se celebra des de l'any 2010; enguany es realitza al Palas de La Pineda però anteriorment també va passar per municipis com Altafulla i Salou. Més enllà de britànics, el torneig compta amb participants francesos; tots ells ofereixen una oportunitat especial d'aprenentatge per als jugadors locals. Per facilitar l'adaptació al joc s'instauren diferents categories per nivell, a més de competicions masculines i femenines, i una altra de col·lectiva en què els inscrits componen equips sense coneixement previ de la resta de companys. Aquí hi ha professionals.

El Catalonia Pool Festival s'allargarà fins divendres, dia de finals. Les jornades diàries comencen a les 10.30 i s'allarguen fins a les 2 de la matinada.