La FiM triomfa entre totes les generacions

Petits, joves i no tan joves. La Fira de Música Emergent i Familiar de Vila-seca ho ha tornat a aconseguir; ha congregat de nou tota mena de públic al voltant d'una única proposta. La 19a FiM, la més extensa de totes, manté la bona xifra d'assistència de l'any passat, amb uns 9.000 espectadors que han ballat al ritme d'algun dels 42 artistes i companyies que s'han programat. Un públic divers, provinent principalment del Camp de Tarragona, però també d'arreu del territori català.

Amb l'arribada del dissabte, la FiM cloïa el seu programa professional amb una total de 560 persones acreditades. Una xifra que suposa un increment del 35% de participants respecte a l'edició anterior. Tot plegat en una jornada de dissabte que concentrava bona part de les propostes familiars en la franja matinal. Entre elles, la de la companyia Matito, que va portar fins a l'espai del Magatzem la seva darrera producció, "Quan el sol se'n va a la posta", tot un homenatge a la música tradicional local.

Han estat quatre jornades de FiM durant les quals els més petits han omplert bona part dels vuit espais d'actuació. I els més joves no només han omplert la platea, sinó que han pres, literalment, també l'escenari. Ho han fet els cinc joves intèrprets del projecte educatiu La Clicka.

FIGAFLAWASS

D'aquesta fira també n'ha pogut gaudir, i molt, el públic més jove i adult que va ballar amb especial energia el dissabte al vespre amb el duet vallenc Figa Flawas. Va ser una de les propostes amb més assistència que van desfilar per l'escenari gran del Castell.

El trap d'aquests dos amics de la infància va donar pas al colofó final d'aquesta dinovena edició. Un colofó en forma de banda anomenada Ambauka, que va presentar el seu nou espectacle, "Peti qui peti!". Aquesta producció dels del Baix Llobregat que va aconseguir aixecar de la cadira tot el públic del Celler de Vila-seca. Des de l'escenari més nou que s'ha incorporat a la FiM es va cloure una fira que, per què no, també sona a rock infantil.