El Celler obrirà puntualment per Sant Jordi, tres mesos després de l'incendi

El 23 de gener s'incendiava el quadre elèctric central del Celler de Vila-seca. El que en un primer moment semblava un ensurt ha acabat provocant el tancament de l'espai durant tres mesos.

Ara, però, es comença a veure la llum al final del túnel i l'equipament acollirà aquest divendres a la tarda un acte emmarcat en el programa de Sant Jordi. Estarà adreçat al jovent i comptarà amb una sessió de micro obert, diverses presentacions literàries, lectures i música de la mà d'alumnes del Conservatori. 

Des de l'Ajuntament se subratlla que es tracta d'una proposta puntual i no d'una reobertura definitiva del celler modernista inaugurat l'estiu passat. L'acte es durà a terme al costat de l'escenari i és possible que es faci servir electricitat d'alguns dels trams elèctrics que ja funcionen.

Incendi celler vila seca gener 2023

Els treballs de reparació van començar a finals de febrer i han anat avançant des de llavors. No ha estat fàcil, ja que es tracta d'una intervenció molt tediosa que ha obligat a comprovar les ramificacions elèctriques cable per cable.

D'altra banda, els tràmits burocràtics de les asseguradores implicades ha dificultat el procés. De fet, encara no se sap qui assumirà el cost de les obres si la constructora o l'instal·lador. El consistori subratlla, però, que en cap concepte repercutirà a les arques municipals.

Aquest primer acte de Sant Jordi servirà de prova de cara a la Fira de Música Emergent i Familiar, la FiM, que ha programat prop d'una desena d'espectacles al Celler per a d'aquí a dues setmanes. Aquest serà el primer gran esdeveniment que acollirà després de l'incendi, però es desconeix si la part museística estarà enllestida al mateix temps.