×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 367

La Pineda registra el rècord mundial de recollida de pèl·lets

 

Un entorn natural menys contaminat. Això és el que busquen entitats com Good Karma Projects. La platja de La Pineda es va omplir de més de 200 voluntaris per fer un macromostreig de pèl·lets. Aquest tipus de microplàstic, matèria primera per fabricar altres productes, és molt present a la costa tarragonina i és visible a simple cop d'ull.

La platja de La Pineda es troba a la part alta dels rànquings de contaminació. Aquesta acció ha acabat amb rècord mundial: 1.830.000 pèl·lets recollits. Tot plegat són dades per continuar amb l'estudi del projecte Medpellets; la setmana passada es va fer un mostreig a la platja de Cavalleria, a Menorca. Sobre la taula hi ha la possibilitat que la indústria química tarragonina en sigui l'origen.

La tasca d'organitzacions com Good Karma Projects és fonamental. Aconseguir la complicitat de les institucions, però, és vital. Rècord mundial, doncs, a La Pineda. Una fita trista, això sí: l'objectiu és disminuir la quantitat de pèl·lets i altres microplàstics a la Costa Daurada com més aviat millor.