Valls busca el finançament de l'1,5% cultural per rehabilitar la Muralla de Sant Antoni

L’Ajuntament de Valls insisteix en la voluntat de trobar finançament per a la restauració patrimonial de l’antiga Muralla medieval de Sant Antoni en el pòrtic d’entrada al Bari Antic pel Portal Nou. La Junta de Govern ha aprovat una nova sol·licitud de subvenció a través del programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment per a una actuació pressupostada en 358.000 euros.

Després de les últimes troballes a la zona durant els treballs arqueològics previs a la intervenció prevista, el passat mes de març, ara toca redefinir el disseny de la proposta de projecte de restauració inicial.

L’Ajuntament preveu aquest estiu ampliar les prospeccions arqueològiques a la zona per delimitar l’abast patrimonial de la descoberta. El mes de març es van identificar vestigis de l’antiga muralla del segle XIII, anterior a l’estructura posterior que es pot intuir en l’actualitat. És el primer cop que es detecten elements de la muralla primigènia, les pedres de la qual es creu que van servir de material per forjar la posterior estructura.

L’objectiu de les noves prospeccions arqueològiques es centrarà a delimitar amb exactitud el traçat del fossat que delimitava la muralla, descobert el mes de març, per concertar l’espai d’actuació i el disseny del futur projecte d’urbanització de la zona.