El pressupost de Valls s'enfila fins als 36,6 milions d'euros

Valls tindrà per enguany un pressupost de 36,6 milions d'euros, altra vegada el més alt de la història. Creix un 4% respecte a l'any passat i torna a centrar el gruix inversor al centre històric. 

L'obertura de l'Escola de Música Robert Gerhard a l'edifici de Ca Padró és el projecte estrella del 2024. Destaca entre els 5,4 milions d'euros de noves inversions, als quals s'hi sumen més de 2 milions i mig d'accions ja en curs. Aquest nou equipament al carrer de la Cort s'endú pràcticament 2 milions d'euros i no és una excepció al centre històric perquè el cor de la ciutat suposa la meitat de l'esforç inversor de l'Ajuntament.

El pressupost també manté la línia ascendent dels darrers anys.  En 5 anys, els recursos s'han incrementat un 30% gràcies als ingressos propis i a l'aportació d'altres administracions.

5 PRIORITATS

El Govern diu que els comptes pivotaran en cinc grans eixos: serveis a les famílies, via pública i urbanisme, ocupació, inversions i promoció de la ciutat. I no es vol parlar de pressupostos "continuistes" perquè s'hi incorporen novetats, com les accions per la sostenibilitat. Aquí es destaca el desplegament de la zona de baixes emissions i la instal·lació de plaques solars als equipaments municipals. D'altra banda, pugen amb força partides com Igualtat i Feminismes, Acció Social i Habitatge.

Junts i Esquerra aprovaran, sense entrebancs, aquests pressupostos perquè tenen majoria. Hi sumaran l'abstenció del PSC ja anunciada.