Marta Galimany competirà a la Diamond League, la trobada atlètica de major nivell del món

La de Valls formarà part divendres a Brusel·les del grup de participants que buscarà el rècord del món de l'hora. Ella va assolir fa un mes el rècord estatal amb 17.210 metres, a 1.307 de l'internacional.

La imparable trajectòria esportiva de Marta Galimany no passa desapercebuda per als organitzadors d'un dels mítings més rellevants del planeta. El Memorial Van Damme forma part del calendari de la Diamond League, la competició atlètica més prestigiosa que existeix.

L'anteriorment coneguda com a Golden League no acull curses de llarga distància però aquest cop es reinventa per afegir atractius davant els greuges de la pandèmia. Així, el programa inclourà l'intent de rècord de l'hora mundial en pista d'homes i dones. Galimany va assolir la millor marca espanyola fa tan sols un mes.

diamonddd

No tenim encara el llistat complet de participants però entre elles hi haurà dues favorites, la 'recordwoman' actual de marató, Brigid Kosgei, i Sifan Hassan, que col·lecciona els millors registres internacionals de la milla, el 3.000, el 5.000 i la mitja marató.

L'objectiu és completar més de 18.517 metres en una hora per batre el topall instaurat l'any 2008. Amb companyes provinents de la ruta i la pista Galimany vol gaudir de l'experiència tot i l'absència de públic a l'Estadi del Rei Balduí.

Natàlia Rodríguez va ser l'última atleta tarragonina que va acumular experiència a la Diamond League amb diferents proves entre els anys 2001 i 2012.