El ple de Torredembarra ratifica la congelació d'impostos

El govern d’Eduard Rovira ha tirat endavant la congelació dels principals impostos i taxes per a l’any 2022. En termes generals, no s’incrementa la pressió fiscal, però tampoc es rebaixa, com s’ha reclamat des de l’oposició amb propostes concretes com la del PSC, que pretenia reduir dos punts el tipus de gravamen de l’IBI.

El govern torrenc ha justificat la congelació assegurant que la proposta reforça l’equilibri del pressupost i les inversions en un moment delicat i incert, especialment després de la sentència del Suprem que afecta les plusvàlues i que pot reduir en 1,5 milions d’euros la previsió d’ingressos municipal.

Tot i això, la proposta inclou una rebaixa del 20% de l’impost de terrasses, que passarà a ser de 24 euros anuals per m2, minimitzant així l’impacte del nou cànon que vol implantar la Generalitat. També preveu bonificacions del 50% en altres activitats o la reducció a la meitat del preu de canvi de titularitat del cementiri.

En total, el govern d’Esquerra ha pogut tirar endavant, amb la complicitat de Junts, 14 modificacions, moltes d’elles tècniques, a les ordenances i preus públics de serveis com l’Escola d’Adults o equipaments esportius, que s’han ajustat.