La Diputació de Tarragona, en diposició d'arribar al deute zero amb els bancs

La Diputació de Tarragona tancarà el mandat actual aquest mes de juny en disposició de rebaixar a zero el seu deute amb les entitats financeres. Així serà després que el plenari hagi aprovat una modificació de crèdit que destinarà 15 milions d'euros a reduir dèficit. El proper govern haurà de dedicir si fa efectiva la cancel·lació del deute o no.

Si el proper govern de la Diputació de Tarragona ho estima convenient, l'ens supracomarcal passarà a tenir deute zero amb els bancs a partir del mes de juny. Així serà després que el plenari de l'ens hagi aprovat amb l'únic vot contrari de la CUP una modificació de crèdit de 22 milions d'euros, 15 dels quals es reservaran per a la reducció del deute financer amb les entitats bancàries i que hauran de ser ratificats pel govern que surti de les eleccions del 26 de maig.

La modificació de crèdit és la segona consecutiva que fa la Diputació després de tancar el passat exercici amb un romanent de tresoreria positiu i que, a més d’eixugar deute, també destinarà 7 milions d'euros a diferents inversions, sobretot dedicades a la millora de carreteres.  

D'altra banda, el plenari ha rebutjat amb el vot contrari de la resta de formacions una moció de la CUP que demanava la dissolució de l'ens i la implantació d'un nou model d'organització territorial a Catalunya.