"Hem perdut la por al VIH i això genera relaxament"

La regió sanitària del Camp de Tarragona va patir 41 nous diagnòstics de VIH durant l'any 2017. La lleugera tendència a la baixa es manté els darrers temps però des del món de la salut alerten que hem perdut perillosament la por a les malalties de transmissió sexual.

Algunes d'elles, com la sífilis o la clamídia presenten xifres d'afectació importants. L'objectiu és frenar el diagnòstic tardà i extremar les precaucions amb, per exemple, l'ús del preservatiu. I una dada més per a la reflexió.... la meitat de les proves diagnòstiques que s'han dut a terme a farmàcies i centres mèdics han estat a persones reincidents.

Dissabte és el Dia Mundial contra la Sida i es viuran tota mena d'actes amb una finalitat principal, conscienciar la ciutadania i especialment els més joves de la necessitat de prendre precaucions. El 83% dels nous casos de VIH del 2017 van produir-se entre homes i gairebé 3 de cada 4 del total se situen en la franja d'edat dels 25 als 49 anys. Aquest divendres Tarragona organitzarà jornades de formació a centres de secundària. El Komando Nits Q, per la seva banda, també té previst sortir de nou al carrer.