La Formació Professional del futur competeix al Pere Martell

Aquests dies l’Institut Pere Martell acull el Campionat de Catalunya de Formació Professional, conegut amb el nom de Catskills. La competició està formada per tres modalitats: automoció, fusteria i soldadura, a les quals els alumnes classificats han de competir per ser els millors i representar a Catalunya als campionats d’Espanya o, fins i tot, d’Europa.

Els professionals del futur competeixen aquests dies per ser els millors en la seva modalitat. 5 proves portaran a alumnes de Formació professional de tota Catalunya als tallers generals de l'Institut Pere Martell de Tarragona. Tecnologia de l'Automòbil, soldadura, fusteria, ebenisteria i fusteria d'obra, seran les 5 competicions, a les quals es puntuaran diversos aspectes, com ara l'habilitat, la destresa, la capacitat d'anàlisi i la resolució de problemes. Es pretén posar a l'alumne en una situació d'estrès i simular un entorn laboral.

La competició Catskills neix amb la voluntat de donar prestigi al món educatiu de les formacions professionals. Fer saber als joves estudiants que s'estiguin plantejant un futur educatiu, que les FP són una opció de primer nivell i amb moltes possibilitats de trobar una sortida laboral.

Per cada modalitat hi haurà un guanyador o guanyadora, que representarà a Catalunya als campionats d'Espanya. Més tard també es celebrarà una competició en l'àmbit europeu, o fins i tot mundial, els Europe i WorldSkills.