Es podrà aparcar a la zona verda tot el dia per menys de 6 euros

Després de la implementació de milers de noves places d'estacionament regulat en els darrers mesos, el govern de Tarragona continua modelant la seva aplicació. Després de permetre el canvi de zona de resident a autònoms i treballadors, ara s'aposta per a flexibilitzar les zones verdes per a no residents.

Així, es canviarà l'ordenança reguladora perquè desaparegui el límit de dues hores existent. D'aquesta manera, es podrà aparcar durant les vuit hores diàries de pagament per 5,95 euros, el mateix preu dels aparcaments soterrats municipals per 24 hores. També es reduirà el preu de la zona taronja per als vehicles censats a Tarragona, que passarà d'un euro a quaranta cèntims.

NEGOCIACIONS AMB JOAN XXIII

D'altra banda, 650 places recentment pintades de verd a l'entorn de Joan XXIII podrien passar a taronja si fructifiquen les negociacions entre el consistori i la direcció de Joan XXIII i el Servei Català de la Salut. Des del govern tarragoní volen un compromís perquè el nou Joan XXIII contempli places d'aparcament per a professionals que substitueixin les que es perdran en els pròxims mesos per les obres del nou complex.

MAJORIA A FAVOR DE RETIRAR LES NOVES ZONES

Uns anuncis que el govern ha fet en el marc del debat d'una moció d'Esquerra que reclamava la retirada de les noves zones d'aparcament regulat i l'aturada de la creació de noves. Una moció que, aquest cop sí, s'ha aprovat amb els vots favorables dels republicans, el PP, VOX i els comuns i que ha reclamat al govern obrir un període de reflexió.

EL CONTRACTE DE NETEJA, ADJUDICAT

Un ple en què s'ha adjudicat el nou contracte de la brossa sense sorpreses, amb els vots a favor de PSC, Esquerra i Junts i l'abstenció de PP i comuns. VOX hi ha votat en contra advertint de la possible incompatibilitat d'una membre de la mesa de contractació antiga treballadora de l'actual concessionària, Foment.

EL ROMANENT, PER EIXUGAR DEUTE

També s'ha donat compte del romanent de tresoreria de 7,4 milions d'euros de l'exercici anterior i el govern ha refermat la intenció de destinar aquests diners a eixugar deute. Des de l'oposició s'ha tornat a retreure a l'executiu que, vist el resultat econòmic, no era necessària la pujada d'impostos duta a terme de cara a aquest any.