Ajuntament i Generalitat, als jutjats per la Chartreuse

La discrepància sobre la propietat de l'antiga fàbrica de la Chartreuse acabarà als jutjats. I és que l'Ajuntament de Tarragona i la Generalitat no s'han posat d'acord amb com s'ha de fer el traspàs de l'Escola Oficial d'Idiomes, de manera que la resolució haurà de ser per via judicial. El principal escull entre les dues administracions són els interessos lligats a l'arrendament de l'espai.

Cal anar més d'una dècada enrere per trobar l'origen del problema, amb govern socialista de Josep Fèlix Ballesteros. El consistori tarragoní va demanar un crèdit per pagar la reforma de l'antiga fàbrica, que cedia a la Generalitat. Aquesta havia de pagar a l'ajuntament durant tres dècades, fins al 2043, un arrendament; un cop aquest lloguer es pagava del tot, la Chartreuse passava a ser propietat de l'administració catalana.

L'AJUNTAMENT RECLAMA DOS MILIONS EN INTERESSOS

El setembre de 2021, però, tot es va començar a torçar perquè la Generalitat va deixar de pagar el lloguer. A partir d'aquí, cada administració té la seva versió. L'Ajuntament de Tarragona reclama sis milions d'euros, però assegura que la Generalitat en vol pagar només quatre. Aquests dos milions de diferència corresponen a interessos i són els que impossibiliten, segons el consistori, que es faci el traspàs efectiu. A més, denuncien que ja fa dos anys i mig que no se'ls paga l'arrendament.

LA GENERALITAT DIU QUE HO TÉ TOT EN REGLA

Per la seva banda, la Generalitat assegura que no deu cap lloguer perquè el contracte contempla una clàusula en què si es consignaven els diners restants, es podia deixar de pagar l'arrendament. En aquest sentit, l'administració catalana afirma que el 31 de desembre de 2021 va dipositar una consigna de 6,7 milions d'euros al servei d'Habitatge de l'Ajuntament de Tarragona. A més, la Generalitat defensa que el consistori no els ha proporcionat els certificats que demostrin els interessos que reclamen.