Salvar-se sense bases, el repte majúscul de l'Ibersol CBT

Quedaven cinc minuts de partit i l'Ibersol Club Bàsquet Tarragona guanyava per 13 punts el Palmer. Mitja victòria a la butxaca i les opcions de permanència, intactes. Va ser llavors, però, quan David Fernández, pujant una pilota, anava al terra. El bíceps femoral o l'isquiotibial, afectats. En aquest moment va canviar el partit i, qui sap, si també la temporada.

Els de Jorge Serna es quedaven sense bases. A banda del capità, dues jornades abans Dani Tugores es torçava el turmell. La seva recuperació anava bé, però al cap d'escassos dies, en un entrenament, es lesionava el bessó.

Tot això fa que el CBT es planti als duels decisius, de moment, sense directors d'orquestra; un dels pitjors escenaris possibles per jugar-se la vida. La sort no ha somrigut als de blau, que es trobaven en el millor moment de la temporada quant a resultats i sensacions. La nota positiva, que aquest cap de setmana hi ha descans i la infermeria guanya temps per deixar Fernández i Tugores a punt per intentar arribar a algun dels últims partits.

BRIGHT O TOMÁS

Sigui com sigui, la realitat és que com a mínim les pròximes jornades la direcció del joc l'haurà de portar algun jugador que no és un base, o algun jove no habitual. En aquesta tessitura es presenten dos noms. Per una banda, Bright Mensah, que darrerament ja ha exercit de líder blau i és capaç de pujar la pilota.

D'altra banda, el jove Tomás Kohan és un base pur que ja va suplir David Fernández en els últims minuts contra el Palmer; enguany, però, només ha disputat una mitjana de quatre minuts i mig per partit. Amb tot, el CBT no descarta incorporar algun jugador, escenari remot tenint en compte que, a aquestes alçades, les oportunitats de mercat són ja quasi inexistents.