Guanyar a casa... i a fora també

Guanyar a casa i minimitzar els danys a domicili. Aquest acostuma a ser l'ABC de tot equip en categories tan igualades com la Primera Federació. Una fórmula exitosa, sí, però que no assegura res. Al final, el que permet el salt de qualitat per optar a tot és guanyar també fora de casa.

En aquesta tessitura es troba ara el Nàstic. Els de Dani Vidal encadenen tres victòries consecutives lluny del Nou Estadi. Un nou de nou que, sumat a un rendiment excel·lent a casa durant tot l'any, ha tornat a situar els grana quasi al capdamunt de la classificació.

VICTÒRIES DE TOTS COLORS

L'última victòria a domicili, aquest cap de setmana a Zubieta, és segurament una de les més plàcides fora de Tarragona. També es va guanyar per 0-2 al camp del Logroñés, i només allà el Nàstic ha tingut un domini més clar que contra el filial de la Reial Societat. Dos partits en què els de Dani Vidal han merescut guanyar clarament, especialment el de la Rioja, en què el marcador encara hauria pogut ser més gros.

Real B i Logroñés són la primera i la darrera de la ratxa actual de tres victòries fora de casa; entremig, la de la visita al Celta Fortuna. Partit molt patit, però resolt amb bona nota; el Nàstic va aprofitar la que va tenir i en defensa va ser una muralla. Els tarragonins passen per un bon moment a domicili, igual que a principi d'any, quan es van encadenar dos triomfs seguits a Teruel i a Lugo, ambdós per la mínima.

QUART MILLOR VISITANT

Són cinc, doncs, les victòries del Nàstic com a visitant. S'han sumat 17 punts de 33 possibles. Tot això en onze partits. D'aquesta manera, els grana són el quart millor visitant del grup 1 de Primera Federació; acumula les mateixes victòries fora que el Depor i una menys que el líder, la Ponferradina, i el Celta Fortuna.

Un filial blau cel que és l'únic que enguany ha pogut encadenar més triomfs que el Nàstic fora de casa, amb quatre. El pròxim desplaçament grana per continuar la ratxa serà al camp del Sestao River, quart pitjor local.