Primer Diumenge de Gamma Extra i amb reptes pendents

La plaça de la Font va tornar a gaudir d'una gran diada castellera amb cinc castells de la Gamma Extra quatre dels quals descarregats. Entre aquests a més, un castell sense folre i novament el castell de deu pisos.

CASTELL TOTAL DE LA VELLA

La millor actuació la va realitzar una Colla Vella que va esborrar els dubtes de Sant Fèlix amb una gran demostració de talent. Així, van obrir plaça novament amb el seu valor més segur, un 4d9fp que van tornar a dominar en els moments clau per descarregar-lo. A la segona ronda va arribar el gran repte del dia, un 4d9sf que els rosats no descarregaven des del 2019 i que va saber mostrar tot el treball fet per a completar-lo amb una factura gairebé impecable. Un cop aquí els rosats van completar amb el 3d9 i el pd7f una actuació que els ha de donar moral per encarar el tram final del curs.

VERDS CONDICIONATS PER LA CAIGUDA DEL 3d10fm

I si la vella va portar el castell total, els Castellers de Vilafranca van tornar a dur a Tarragona el 3d10 emmanillat. Un colós de deu pisos que va pujar amb grans mides fins a la carregada, però diversos desajustos el van acabar de sentenciar després de l'aleta. Una caiguda amb enfonsament del peu que va condicionar la resta de la diada verda. Abans havien descarregat amb suficiència el 2d9fm, però la caiguda del castell de deu va passar massa factura, i van tancar l'actuació amb el 4d9f.

LA JOVE VENÇ EL 2d9fm

L'altre castell de la Gamma Extra de la jornada va ser el 2d9fm descarregat per la Jove de Tarragona, el primer de màxima dificultat descarregat pels liles des del 2019. El van atacar a la segona ronda després d'haver descarregat el 3d9f a la primera, i aquest cop sí, va tenir el gas suficient per a completar-lo i fer esclatar l'eufòria dels del Cos del Bou. Amb la moral pels núvols els liles van atacar l'altra estrena del dia, el 5d9f. Un castell que va patir diversos contratemps abans d'enlairar-se i només amb sisens col·locats una forta rebrincada va obligar a desmuntar-lo i deixar el repte per dissabte vinent. Van tancar l'actuació amb el 4d9f i carregant novament el pilar de 6.

ELS XIQUETS, DE MÉS A MENYS

I els Xiquets de Tarragona van completar el seu principal objectiu de la jornada, descarregant els castells de nou bàsics en una actuació en què, però no van poder completar tres castells. Així, els matalassers van descarregar a la primera ronda el 3d9f per donar pas a la segona a un 4d9f del que primer van fer un intent desmuntat, però que van poder finalment completar amb eficàcia per segona vegada aquest curs. Tot i això, no van poder completar la diada amb el 7d8, del que van fer dos intents desmuntats.

Ara les dues colles de Tarragona tenen sis dies per acabar d'ajustar les estructures que duran dissabte vinent a la diada de Santa Tecla amb la resta de colles de la ciutat.