Celebracions a quatre bandes a la plaça de les Cols


Projectar, executar i celebrar. Aquesta va ser la fórmula màgica que va conduir les quatre colles de Tarragona als èxits i l'alegria desfermada de la Diada de Sant Magí d'aquest dissabte al migdia a la plaça de les Cols.

GAMMA EXTRA

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es plantava a la cita amb un objectiu clar: l'assalt a la gamma extra en forma de 2d9fm. El van assolir, però el castell va pujar més dinàmic del que els de la camisa lila haurien desitjat i després de la carregada, va acabar cedint pel pis de sisens. Tot i la caiguda, la Jove va exhibir múscul des de les manilles, que van resistir quan l'estructura ja s'havia trencat. A més de recuperar la gamma extra, els del Cós del Bou també va ensenyar el seu domini dels bàsics de 9 amb el 3d9f de sortida i el 4d9f per tancar l'actuació.

TRIPLETA RATLLADA

Per la gamma bàsica de 9 també hi passava l'objectiu dels Xiquets de Tarragona. Els de la camisa ratllada van descarregar la tripleta màgica per Sant Magí, una fita que no signaven des de feia 5 anys. Així, van triar el 3d9f de sortida, que és el tercer descarregat d'enguany; i en segona ronda, van atacar el 4d9f. Era el castell que encara no havia sortit del pati d'assaig, i el van defensar a plaça amb mestria. El 5d8 va tancar l'exhibició matalassera.

CLÀSSICA DE VUIT

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau era la que arribava a Sant Magí amb tots els deures fets, però els del barri volien revalidar la clàssica de 8, aquesta vegada a les Cols. D'entrada van anar pel 3d8. En segona ronda, van presumir d'un 2d7 de postal, que va ser el tercer descarregat en menys d'una setmana, i van posar la cirereta al pastís amb el segon carro gros de l'any.

ESTRENA SERRALLENCA

Els Xiquets del Serrallo també tenien motius per celebrar. Buscaven descarregar el 2d7 i, després de completar el 4d7a i el 5d7 a la primera i la segona ronda, van afrontar el repte majestàtic. L'estructura va pujar pausada, i va ser després de l'aleta quan van haver de desplegar una defensa numantina per acabar descarregant-lo. Aquests resultats avalen els del barri mariner per perseguir d'ara endavant el castell de 8.

I és que amb aquesta determinació, el 19 d'agost de les quatre colles tarragonines fa augurar un setembre, com a mínim, ambiciós.