La Jove recupera les imatges de la primera tripleta de vuit pisos

Digitalitzar les imatges i documents que conformen la història de les diferents entitats es cada cop més un gran objectiu d'aquestes.

És el cas de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que per exemplificar la tasca que està duent a terme en aquest sentit aquest dijous va presentar el recull d'imatges 'Records Gravats, La primera Tripleta tarragonina'. Es tracta d'un seguit de documents gravats el dia de Sant Magí de 1993, quan la Jove va descarregar per primera vegada en una mateixa actuació tant el 3 com el 4d8 i el 2d8f. Una actuació que va marcar un abans i un després per una colla que poques setmanes després carregaria el seu primer castell de nou pisos.

MILERS DE DOCUMENTS PER DIGITALITZAR

Les imatges que conformen aquest recull sorgeixen dels milers que la Colla Jove va dipositar a l'Arxiu Municipal de Tarragona i que, ara estan en procés de digitalització. Una tasca que des de l'entitat creuen cabdal per a reforçar el coneixement de la colla i la seva història per part dels seus castellers.

Per tot això, la Jove va aprofitar l'acte de presentació per a homenatjar tant a les persones que han recollit imatges de la colla desinteressadament durant els seus 44 anys com a aquelles que s'han encarregat de mantenir el seu arxiu històric.