×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Com es gestionarà l'Anella després dels Jocs?

Divendres al migdia sabrem com hauria de ser la gestió futura de l'Anella Mediterrània de Camp Clar segons un estudi encapçalat per la INEF. El gran dubte rau encara al Palau d'Esports, subvencionat pel govern català.

28 hectàrees de funcionalitat diversa i recintes com la pista d'atletisme ja utilitzats per clubs del municipi. A l'espera de concloure els treballs de la piscina olímpica, la futura ciutat esportiva del Nàstic i el nou camp de rugbi dels Voltors garanteixen l'activitat continuada a partir del 2 de juliol i quan els Jocs Mediterranis siguin ja història. Però l'interrogant de l'Anella el tenim aquí. La Generalitat finança un Palau que afronta la quarta fase d'obres, la de la compra d'equipaments i la instal·lació del parquet. Ara cal buscar un ús que garanteixi la viabilitat econòmica de la instal•lació.

L'estudi de l''Observatori Català de l'Esport de la INEF es presentarà divendres i té tan sols caràcter orientatiu. Diverses fonts consultades apunten que la gestió adequada de l'Anella seria la mixta, des del món privat i l'administració pública.

L'inconvenient del Palau és la inexistència d'una necessitat esportiva capaç d'omplir l'aforament màxim de 5.000 seients. El CBT malviu a Lliga EBA, l'ADT milita a Copa Catalunya i el Volei Sant Pere i Sant Pau ha descendit de Superlliga. Tampoc ajuda l'elevat cost de manteniment. La part positiva és la ubicació, atractiva no tan sols per a la ciutat sinó per a la resta del Camp de Tarragona, amb espais amples d'aparcament.

S'espera que divendres es coneguin més detalls de com pot ser la utilitat futura de l'Anella dels Jocs. L'any passat va desestimar-se la proposta de l'operador privat de Santa Gadea.