×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 353

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 351

Així és el Palau d'Esports

Queden 107 dies per a l'inici dels Jocs Mediterranis i l'última fase d'obres del principal equipament està a punt de començar. Parlem del Palau d'Esports de Camp Clar. Fins ara l'havíem vist des de fora i a peu de pista. Però avui els mostrem els acons inèdits del projecte estrella de Tarragona 2018. Així és per dins...!Des de l'avinguda que vertebra l'Anella Mediterrània, aquest és el Palau d'Esports, seu de la modalitat de l'handbol i finançat per la Generalitat de Catalunya. El principal tret des de l'exterior és el color, el marró per camuflar-se amb el territori i generar un impacte visual menor. També per això, la construcció s'aixeca literalment enfonsada al terreny.

Aquestes làmines semblen col·locar-se atzarosament. No és el cas, aprofiten la llum solar a qualsevol hora del dia. Ho comprovarem quan creuem aquesta porta, una de les que permet l'accés al pavelló. I, un detall que no havíem contemplat fins ara, l'entrada del públic no se situarà a la planta baixa, a la mateixa avinguda, sinó aquí mateix i a través d'aquesta passarel·la. És el pis 1 del Palau, on també s'ubicaran els espectadors amb mobilitat reduïda.

La pista és enorme però cal imaginar una grada més, la movible i que ampliarà la capacitat fins a les 5.000 persones. Així que uns quants metres del sòl quedaran coberts per aquesta darrera grada que serà una realitat a través de la cinquena i última fase de les obres.

Ara acaba d'executar-se la quarta, amb poc més de 3 mesos al davant per nodrir de serveis el pavelló. Ara bé, l'estructura està completa. I ens queda clar que, malgrat l'absència encara d'il·luminació artificial, llum no en falta ja. La pols cobreix el plàstic que resguarda cadascun dels seients grisos i blancs. Un color present també al sostre i a la tela que tapa passadissos de servei similars als existents a la Tàrraco Arena Plaça.

Pugem al segon pis, gairebé a l'àtic i ens sorprèn la verticalitat d'aquest punt, potser excessiva segons el gust de cadascun. A cada cantonada s'instal·larà un marcador electrònic i al voltant del recinte, circular, la fusta dels futurs bars del Palau esperen l'arribada dels primers clients.
A la planta baixa, els vestidors estan gairebé acabats, suficients per acollir diversos equips a la vegada. Amb un pressupost total de 18 milions d'euros, la quarta fase consta de 2,1 milions per enllestir de mode gairebé definitiu la joia de la corona dels Jocs.