×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

La virtualitat marca la Bota del Carnaval de Tarragona

 

Un cop superada la gala de la Disfressa d'Or, el Carnaval de Tarragona ja està immers de ple en la setmana grossa de la celebració. Aquest dimarts s'ha desvelat un dels secrets més ben guardats: l'aparença del Ninot i la Ninota i la Bota d'aquest 2023. Els tres elements són els grans protagonistes simbòlics del carnestoltes a la ciutat.

L'artista tarragoní Aleix Antillach ha estat l'encarregat de confeccionar la Bota d'enguany, que ja reposa a la plaça de la Font. L'aposta s'ha regit pels temps actuals i fent sàtira, com no pot ser d'una altra forma, sobre la societat: la Bota, com a tal, no es veu del tot, sinó que la clau d'accés, com tantes coses avui dia, és digital.

 El Ninot i la Ninota d'enguany representen el bé i el mal i com aquests acostumen a anar plegats. Són les comparses  Colours Fantasy i Disc 45, amb el Rei Carnestoltes i la Reina Concubina respectivament, els encarregats d'acompanyar-los.

A PUNT PER ALS PLATS FORTS

Aquest dimecres a la tarda, a la plaça Corsini, el Rei i la Concubina faran l'Entrada a la Ciutat; amb ells, ho faran també els seus sèquits. Tots dos rebran la vara de mans de l’alcalde Ricomà i oferiran  el sermó de Carnaval i el seu primer ball.

Un acte que, per cert, enguany recupera la figura del Boter d’Honor, un reconeixement a aquelles persones o col·lectius que han treballat pel Carnaval de manera desinteressada i que enguany recau en Alícia Navarro, Quico Pérez i Enric Parès.