×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Primer dia sense mascareta obligatòria al transport públic

La fi de l'obligatorietat de dur mascareta al transport públic és una mostra evident del retorn total a la normalitat i que el pitjor de la pandèmia ha passat. Molts passatgers, però, no han canviat l'hàbit de posar-se-la quan pugen al bus. L'impacte de la pandèmia encara deixa petjada en algunes persones, sobretot les d'edat més avançada. Els conductors, però, celebren no haver de dur-la durant la llarga jornada laboral.

Els busos eren el transport públic on més es controlava l'ús de la mascareta, ja que els treballadors d l'EMT tenien la directriu de no arrencar fins que tothom portes la boca coberta. Això va comportar episodis lamentables com l'agressió a un inspector el gener del 2021 per part de dues persones que viatjaven sense mascareta. És per això que els conductors respiren més tranquils amb tots els sentits.

Les mascaretes encara són obligatòries a centres sanitaris, farmàcies o geriàtrics. Aquí quedarien englobats espais com dentistes, centres sociosanitaris o de reproducció assistida.