La piscina de Sant Salvador acull la primera experiència de submarinisme adaptat

La piscina de Sant Salvador va ser l'escenari d'un bateig de submarinisme molt especial. El van gaudir persones amb mobilitat reduïda, per a qui l'esport pot ser una peça fonamental en les seves vides. La flotabilitat sota l'aigua els pot proporcionar sensacions pràcticament inigualables.

Algunes modalitats requereixen molts canvis per poder-se practicar; d'altres, però, es poden dur a terme sense pràcticament cap diferència amb l'esport convencional. Un d'ells és el submarinisme. L'experiència a Sant Salvador va ser per a tots els participants el primer dia que se submergien amb una bombolla d'oxigen a l'esquena. L'Associació Àrea Adaptada els va brindar l'oportunitat de gaudir de la sensació de flotabilitat.

L'adaptació que requereix el submarinisme és mínima i, en alguns casos, pràcticament nul·la. Per alguns practicants, tan sols requereix portar pesos als turmells; de fet, aquesta mesura s'utilitza, fins i tot, amb noies que tenen plena mobilitat com a mesura per contrarestar la major flotabilitat en cames.

Pocs esports donen una sensació de llibertat tan grossa com el submarinisme. Una modalitat que, quan esdevé adaptada, pot ajudar, i molt, les persones amb mobilitat reduïda.