×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 370

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Tarragona guanyarà places de pàrquing

Els pròxims mesos seran ben moguts a Tarragona pel que fa a obres. Aquest dijous s'han licitat tres actuacions que es duran a terme a finals d'any o ja encetat el 2023. La més important és l'ampliació de l'aparcament municipal del passeig Torroja.

Aquest passarà de 154 places a tenir-ne 349, i hi haurà 10 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. S'aprofitarà el terreny adjacent, darrere les piscines Tàrraco, i s'haurà d'adequar el terreny. Tot plegat comportarà un any. Seran les obres més cares, amb un cost de 2 milions d'euros, i donaran oxigen als veïns de la Part Alta, un barri amb problemes d'aparcament.

També s'han licitat les obres de remodelació dels carrers López Peláez i Josepa Massanés. Aquestes començaran durant aquesta tardor i tindran una durada aproximada de cinc mesos. Els treballs, amb un pressupost de 420.000 euros, implicaran una transformació notable de l'entorn. Es passarà a una plataforma única, amb prioritat per al vianant, i tindrà zones verdes amb espais per seure.

DDR OBRES 2

La ciutat també guanyarà places per aparcar en un altre indret dels afores. Amb l'objectiu de potenciar la mobilitat sostenible al centre, es crearà un nou aparcament dissuasiu a la zona del Francolí. Entre l'Escola Tarragona i l'autovia A-7, al carrer de Guillem Oliver, es crearan 380 places. Les obres duraran quatre mesos  i tenen un pressupost de gairebé 400.000 euros.

Totes tres actuacions estan subvencionades per la partida de Transport i Mobilitat de 3 milions d'euros dels Fons Europeus Next Generation.

Aquesta partida dels Next Generation també han finançat la remodelació del carrer Canyelles i l'adquisició d'autobusos d'hidrogen de l'EMT.