×

Avís

JUser: :_load: No es pot carregar a l`usuari amb id: 354

Tarragona vol aprofitar les restriccions de Barcelona als creuers

Dels 50.000 creueristes que s'espera que arribin al Port de Tarragona enguany, als 150.000 previstos per al 2024 i als 250.000 que podrien arribar al final d'aquesta dècada.

Amb aquestes xifres treballa la nova companyia operadora de la terminal de creuers del port tarragoní, Global Ports Holding.

TERMINAL OPERATIVA L'ESTIU VINENT

Així ho ha expressat en la presentació aquest dimarts de l'edifici de la nova terminal que la companyia construirà al Moll de Balears i que s'espera que pugui ser una realitat l'estiu vinent, amb un edifici d'una sola planta de 2.000 metres quadrats i una inversió d'entre 5 i 6 milions d'euros.

Des de la companyia, que gestiona un 30 % del tràfic de creuers a la Mediterrània, auguren un creixement sostingut en ports com el de Tarragona, més enllà dels ports convencionals. Una circumstància que al port tarragoní encara pot veure's més afavorida per la situació generada al de Barcelona.

MESURES CONTRA LA MASSIFICACIÓ

Unes xifres molt ben rebudes per l'autoritat portuària tarragonina, que valora la feina feta fins ara per a la consolidació del projecte. Creuen, però, que la diversificació de l'oferta del territori juga a favor d'evitar la massificació que s'està produint en altres destins.

Pel que fa a la nova terminal, es vol apostar per la col·laboració amb empreses del territori amb botigues i un espai de restauració que apostin pel comerç local. També s'espera que pugui convertir-se, fora de la temporada de creuers, en seu d'esdeveniments i en un establiment de restauració de referència per als mateixos tarragonins.