La Trono, 'sine die' a la platea del Metropol

Les cadires de la Sala Trono Armanyà, ubicada a la caixa escènica del Teatre Metropol, resten buides i continuaran així els pròxims mesos. Un fet que obliga la companyia tarragonina a traslladar els seus espectacles de cara a l'altra banda de l'escenari, al de la platea del teatre modernista de la Rambla.

Tot després que un informe encarregat per l'Ajuntament de Tarragona hagi conclòs que el reduït espai situat a la caixa escènica no reunia les condicions de seguretat necessàries, sobretot pel que fa a la normativa antiincendis. 

Perquè sigui així, cal incidir en aspectes com la creació d'una sortida d'emergència específica per a l'espai, fins ara inexistent. Un procés que es pot allargar en el temps, però que ja s'ha començat a treballar per escurçar al màxim els terminis.

Des del govern tarragoní remarquen que aquest cas s'emmarca en la deixadesa amb la qual diuen va treballar l'anterior executiu respecte als equipaments culturals, amb el Metropol com un dels més afectats, i per això ja es treballa per a un pla funcional global del teatre.

LES PROPERES TEMPORADES, A LA PLATEA

Unes deficiències que ja van obligar que el darrer espectacle de la companyia, Les Bones Intencions, s'estrenés la passada setmana a la platea.

Els seus responsables descarten fer valoracions sobre l'informe i es mostren disposats a continuar les pròximes temporades a la sala gran, tot i que s'allunya del concepte d'obres de petit format en què destaquen.

El conveni entre Ajuntament i Trono per a l'ús de l'espai del Metropol acabava en un inici a finals de l'any 2021, quan va ser prorrogat per tres anys més.