Pinedo denuncia manca de recursos humans a Patrimoni

 

L'Ajuntament de Tarragona encarregarà un estudi per monitorar l'activitat estructural de l'Amfiteatre. Després de la reobertura al públic general de l'arena, un informe defensa que la part de les graderies continua sent insegura i és per aquest motiu que l'equipament no acollirà, encara, activitats multitudinaries com ho havia fet temps enrere.

El consistori tarragoní està cercant recursos econòmics per poder finançar aquesta anàlisi que ajudarà a determinar l'estat actual del monument i l'afectació del pas de trens i vehicles a prop d'aquest.

El responsable de Patrimoni defensa que l'encariment dels costos està dificultat projectes com aquests i a això, a més a més, s'hi ha de sumar la manca de recursos humans, que diu, hi ha al seu departament.

Entre les actuacions que es volen impulsar després de l'estiu, el titular de Patrimoni ha destacat la intervenció valorada en un milió d'euros a les façanes de la Torre del Pretori i la millora del Fòrum de les Colònies gràcies a una subvenció del ministeri de Turisme de 3 milions d'euros.

Pinedo s'ha compromès, també, a enllestir les obres de rehabilitació de Ca l'Agapito dins del termini establert. El procés s'està endarrerint, diu, a causa de diferents troballes que s'han localitzat. Malgrat això, el regidor de Patrimoni creu que la inauguració de Porta Tarraco es podrà celebrar, com estava previst, abans de finalitzar l'any.