Dos detinguts per atracar una joieria a Tarragona

Els fets van passar al voltant de les 14 hores del passat 16 de març quan un individu disfressat amb roba de dona i ulleres de sol i que caminava amb una crossa va accedir a la joieria Zaida, ubicada a la Rambla Nova de Tarragona. Un cop a l'interior, va col·locar la crossa a la porta de seguretat per evitar que es tanqués i posteriorment va treure una arma de foc de la bossa de mà.

En aquest moment va amenaçar amb l'arma dues treballadores i els va exigir que obrissin diversos aparadors amb rellotges i joies, d'on es va endur un botí valorat en 231.000 euros.

DOS AUTORS

El robatori va activar una investigació dels Mossos d'Esquadra que va determinar la participació, a banda de l'autor material, un home de 44 anys, d'una dona de la mateixa edat. El 30 de març es va procedir a la detenció dels autors a la mateixa ciutat de Tarragona.

Se'ls va localitzar diverses joies i rellotges, 45.000 euros en efectiu i l'arma de foc utilitzada per a l'atracament, que va resultar ser simulada.

MÚLTIPLES ANTECEDENTS

En cooperació amb la Policia Nacional, es van aconseguir atribuir als dos detinguts una compravenda per valor de 6.000 euros d'un dels rellotges sostrets, en una joieria de Madrid pocs dies després de l'atracament.

A l'autor material li consten 23 antecedents per delictes patrimonials violents i ha complert més de 20 anys de condemna a presó. Després de passar a disposició judicial, es va decretar l'ingrés a presó dels dos detinguts.